torsdag 18 augusti 2016

Getting lost in Kowloon








Well... Jag sov 12 timmar inatt, trots trasig AC (som dock är fixad nu = heaven). Började dagen med en upptäcksfärd mot ett buddhisttempel och åt så god mat på en bakgata i Tsan Tsuen. Sedan var det dags att registreras och bli en riktig Lingnan student. Mycket här tar tid och är väldigt byråkratiskt, så det som kanske tar 30 min hemma tar ett par timmar här. 

På eftermiddagen skulle vi ta oss till en ljus show i Victoria Harbour, vi fick lite fel vägledning och hamnade i ett fantastiskt shoppingcenter vid Kowloon station, och HK:s högsta skybar. Vi åkte vidare och hamnade i Tsim Sha Tsui, där vi åt (se bild ovan..) och såg lite ljusshow och bara kikade runt. Vi gick i totalt 3 timmar och irrade runt, men allt är ok för att det är första gången. Man förlåter sin virrighet rätt fort. Vid middagen delade vi upp oss då det var så svårt att få bord för så många personer. Min grupp hittade en japansk restaurang där vi beställde in lite allt möjligt och delade på, friterad kyckling med nån japansk sås, kasava/walnötspannkaka, fried rice med biff, japanska dumpling och lite annat. Mycket gott var det. 

Nu är jag hemma och klockan är 23.45.. borde stänga ner datorn och sova för imorgon väntar en riktigt lång dag. Vi har "student orientation" med välkomstlunch, rundvandring mm.. från kl 9.30 till kl 17.00. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar